Merzifon ve Bölgesel Teşvik Hakkında Bilgilendirme.. Reviewed by Momizat on . BÖLGESEL TEŞVİK SİSTEMİ VE MERZİFONUMUZUN BÖLGESEL TEŞVİK’TEN NE ŞEKİLDE FAYDALANDIĞI HAKKINDA BİLGİ -YENİ TEŞVİK SİSTEMİNDE TÜRKİYE 6 BÖLGEYE AYRILMIŞTIR. - AM BÖLGESEL TEŞVİK SİSTEMİ VE MERZİFONUMUZUN BÖLGESEL TEŞVİK’TEN NE ŞEKİLDE FAYDALANDIĞI HAKKINDA BİLGİ -YENİ TEŞVİK SİSTEMİNDE TÜRKİYE 6 BÖLGEYE AYRILMIŞTIR. - AM Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Basın Açıklaması » Merzifon ve Bölgesel Teşvik Hakkında Bilgilendirme..

Merzifon ve Bölgesel Teşvik Hakkında Bilgilendirme..

paraz

-YENİ TEŞVİK SİSTEMİNDE TÜRKİYE 6 BÖLGEYE AYRILMIŞTIR.
– AMASYA /MERZİFON BU (6) BÖLGEDEN 4.BÖLGE TEŞVİK KAPSAMINDADIR.
– 4.BÖLGE KAPSAMINDA 17 İL BULUNMAKTADIR.

ŞİMDİ SİZLERE KISACA YENİ BÖLGESEL TEŞVİK KAPSAMINDA (DERLER YA HALK DİLİ TABİRİ İLE ANLAŞILABİLECEK BİR ŞEKİLDE)

4.BÖLGEYE YATIRIM MEVCUT YARIM YAPANLAR VE YAPACAK OLANLARA NE GİBİ AVATAJLAR SAĞLANDIĞI HAKKINDA BİLGİLER VERMEK İSTİYORUM.

1) BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARINDA 4.BÖLGE YATIRIM KATKI ORANI
a) 31/12/2013 Tarihine kadar Başlatılan yatırımlarda % 30 Organize Sanayi Bölgelerinde ise %40’dır.
b) 01/01/2014 Tarihinden sonra Başlatılan yatırımlarda %25’dir.
Bunu bir örnekle açıklamak istiyorum.
Diyelim ki 1.000.000 (Birmilyon Türklirası) tutarında bir yatırım yaptınız.
Bu yatırımınız 31/12/2013’den önce başladınız ve Yatırımınız Organize Sanayi Bölgesinde ise
Yatırım Teşvik Oranı’nız %40
Organize Dışında ise %30’dur.
Diyelim Organize Sanayi Bölgesinde yatırımız
1.000.000 /%40 : 400.000 (Dörtyüzbin Türklirası ) Yatırım katkı oranı
Organize Sanayi Bölgesinde ise %80 VERGİ İNDİRİM ORANINDAN Organize Sanayi Bölgesi Dışında ise %70 VERGİ İNDİRİM ORANI

İNDİRİLEBİLECEK VERGİ ORANI: 400.000(Dörtyüzbintürklirası)
Bu Dörtyüzbintürklirasını Yatırım Döneminde %50 olan 200.000 (İkiyüzbintürklirası) Verginizden indirebiliyorsunuz.
Geri kalan 200.000 (İkiyüzbintürklirasını) işletme döneminde Verginizden indirebiliyorsunuz.
Yani Toplam Yatırım Katkı oranı olan 400.000 (Dörtyüzbintürklirası) ulaşıncaya kadar KURUMLAR VERGİSİ (ŞU AN %20) SİZ %4 OLARAK ÖDÜYORSUNUZ. YATIRIM İNDİRİM TUTARINA ULAŞINCAYA KADAR.

2) SİGORTA PRİM İŞVEREN HİSSESİ DESTEĞİ

a) 31/12/2013 kadar başlatılan yatırımlarda O.S.B İçinde 7 Yıl Sigorta Prim işveren hissesi desteği bulunmaktadır.Çalıştırdığınız kişilerin Sigorta işveren hissesini ödemiyorsunuz.
O.S.B Dışı Yatırımlarda 6 Yıl Sigorta prim işveren hissesi desteği bulunmaktadır.

3- FAİZ DESTEĞİ
a) 4.Bölgede Yatırım yapacaklar Türk Lirası Kredilerde 4 puan Döviz cinsi Kredilerde 1 puan destek oranı vardır.Bu desteğin Azami Destek tutarı ALTIYÜZBİNTÜRKLİRASI’dır.
Örneğin: Yatırım İçin Bankaya Kredi için müracaat ettiniz. Bankanın Faiz oranı diyelim %12 (Yıllık) Krediniz onaylanırsa (12-4 ) :%8 ile kredi kullanabileceksiniz.

4- KDV İSTİSNASI
Yatırımınız için Makine Ekipman aldığınız’da Mevcut makinaların Katma Değer vergisini ödemiyorsunuz.

5- GÜMRÜK VERGİSİ MUAFİYETİ
Aynı Şekilde Yatırımınız için Yurtdışından Makine Techizat ithal etmeniz durumunda Gümrük vergisinden muaf’tır.

Kısaca Şöye Bahsedelim 5 Milyon TL’lık bir Yatırım yaptınız ve 40 Kişi istihdam ediyorsunuz.
Bu yatırımızda Devletin desteği Toplamda tüm desteklerden faydalandığınızda 3.029 Tl’gibi bir rakam oluyor bu da yaklaşık %61 gibi bir destek demek.

Bununla ilgili olarak sizlere ayrıntılı olarak 4.Bölge kapsamındaki yatırımlar ile ilişikte sunduğumuz raporda bilgiler mevcuttur.

Çok Kapsamlı Bilgi talep edildiğinde Odamız ‘a Başvurmaları halinde Ayrıntılı olarak bilgi verilebilir.

Hedefimiz Mecut Organize Sanayi Bölgemizi genişletmek ve açıklanan bu teşvik ile yatırımların bölgemize çekmektir.Bunun için elimizden gelen bütün çabayı saf ettiğimizi bilmenizi isterim.

Değerli Yerel Basın mensubu arkadaşlar katılımız için hepinize çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Fatih ALTINAY