MERZİFON TİCARET SİCİLİNDE MERSİS UYGULAMASI BAŞLADI Reviewed by Momizat on . MERZİFON TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURULUR Yüksek Planlama Kurulunun 12.07.2006 tarih ve 2006/38/ sayılı kararı ile  28.07.2006 tarih ve 26242 sayılı Resm MERZİFON TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURULUR Yüksek Planlama Kurulunun 12.07.2006 tarih ve 2006/38/ sayılı kararı ile  28.07.2006 tarih ve 26242 sayılı Resm Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Duyurular » MERZİFON TİCARET SİCİLİNDE MERSİS UYGULAMASI BAŞLADI

MERZİFON TİCARET SİCİLİNDE MERSİS UYGULAMASI BAŞLADI

mersis-WEB

MERZİFON TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURULUR

Yüksek Planlama Kurulunun 12.07.2006 tarih ve 2006/38/ sayılı kararı ile  28.07.2006 tarih ve 26242 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, “Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı”nda 56 No’lu eylem olarak yer alan “Merkezi Tüzel Kişilik Bilgi Sistemi” oluşturulması projesi kapsamında Mersin, İzmir ve Samsun’da başlatılan MERSİS(Merkezi Tüzel Kişilik Bilgi Sistemi) Odamız bünyesinde hizmet veren Ticaret Sicili Müdürlüğümüzde 01.09.2013 tarihinde uygulanmaya başlanmıştır.

Projenin Amacı; Kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilgileri tek noktadan sunmak, sisteme dahil kişiliklere ait bilginin vergi numarası ile bir sistemde birleştirilmesini sağlamak ve sistemde tutulan şirket bilgilerini uluslararası standartlara uyumlu hale getirmektir. Ayrıca, sistemde yer alan bilgilerin, kişisel bilgilerin mahremiyeti ve AB müktesabatı çerçevesinde belirlenecek kurallara göre özel sektör kuruluşlarıyla paylaşımını gerçekleştirmektir.

MERSİS uygulaması kapsamında yapılacak işlemler kısaca;

1- Proje kapsamında, kurumların tüzel kişiliklerle ilgili yürüttükleri hizmetlerde şirketlerle ilgili ihtiyaç duydukları bilgilere MERSİS numarası ile güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmesi,

2- Gerçek kişilerin kamu kurumları ile ilgili iş ve işlemlerde ihtiyaç duydukları bilgilere sistem üzerinden güncel olarak ulaşabilmesi,

3- Tüzel kişilere ilişkin verilerin MERSİS sistemi ile MERNİS, TAKBİS ve ADKNS gibi merkezi bir yapıya kavuşturulması ve

4-AB Şirketler Hukukunun uygulanması bakımından da ülkemizde uygun bir altyapının oluşturulması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda Merzifon Ticaret Sicili Müdürlüğüne yapılacak olan Limited-Anonim-Şahıs şirket kuruluşları ve bu şirketlere ait Şube açılış başvurularının MERSİS sistemi üzerinden yapılması gerekmektedir. İşlemlerin aksamaması ve hızlı bir şekilde yürütülmesi için vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermesi rica olunur.

MERSİS hakkında geniş bilgi ve yardım için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

MERSİS’e giriş yapmak yada kullanıcı hesabı oluşturmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.