İkinci El Araç Satışına Belge Zorunluluğu Getirildi. Reviewed by Momizat on . Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 13 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği" ile ikinci el araç sat Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 13 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği" ile ikinci el araç sat Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Genel » İkinci El Araç Satışına Belge Zorunluluğu Getirildi.

İkinci El Araç Satışına Belge Zorunluluğu Getirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 13 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği” ile ikinci el araç satışında yeni bir döneme geçildi.İsteyen herkesin ikinci el oto satıcısı (galerici) olmasının önüne geçen yönetmelik, ikinci el ticareti yapan işletmelerde pazarlama ve satış görevlisi olarak çalışanlara da mesleki yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğu getirdi.Mesleki Yeterlilik Belgesi sayesinde artık kayıt dışı otomobil ticaretinin önüne geçilmesi,Yasanın devreye girmesiyle birlikte farklı iş kollarında faaliyet gösterenlerin araç ticareti yapmasının engelleneceğini bu sayede vergisini, kirasını, stopajını ödeyip araç ticareti yapan firmaların yaşadığı mağduriyetin giderileceği planlanıyor.

Satışa çıkarılacak olan her araç için Taşıt Teslim Belgesi düzenlenme zorunluluğu getirilecek. Sekiz yaş veya yüz altmış bin kilometrenin altındaki ikinci el araçların satışı için ekspertiz raporu zorunluluğu getirildi, bu sayede satılacak olan aracın tüm özellikleri, arıza ve hasar durumu hakkında alıcılara bilgi verilecek. İkinci el otomobilin motor ve bazı parçalarının satıştan itibaren firma tarafından 3 ay veya 5 bin kilometre garanti altına alınacak, bu sayede vatandaş gönül rahatlığı ile ikinci el otomobil alabilecek.

Resmi Gazeteyi Okumak için tıklayın=> http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/02/20180213-3.htm

Dursun DAĞDELEN

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası