ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ İLE 400.000 BELGE E-ARŞİV SİSTEMİNE ENTEGRE OLDU Reviewed by Momizat on . 400.000 BELGE GÜVENLİ ORTAMA TAŞINDI Günümüzde hızla gelişen bilgi teknolojileri ile kurumlarda iş ve işlem süreçleri elektronik ortamlarda gerçekleştirilmekted 400.000 BELGE GÜVENLİ ORTAMA TAŞINDI Günümüzde hızla gelişen bilgi teknolojileri ile kurumlarda iş ve işlem süreçleri elektronik ortamlarda gerçekleştirilmekted Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Basın Açıklaması » ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ İLE 400.000 BELGE E-ARŞİV SİSTEMİNE ENTEGRE OLDU

web-elektronik belge yönetimi

400.000 BELGE GÜVENLİ ORTAMA TAŞINDI

Günümüzde hızla gelişen bilgi teknolojileri ile kurumlarda iş ve işlem süreçleri elektronik ortamlarda gerçekleştirilmektedir. Kurumsal değişim ve gelişim açısından bilginin etkili paylaşımı ve bilgiye dayalı katma değer oluşturan ürün ve hizmetlerin ortaya çıkarılması, bilgi ve belge yönetiminde yenilikçi yaklaşımlar sayesinde mümkün olabilmektedir. Ayrıca bilgi teknolojilerinin sağladığı olanaklar, ortaya çıkan yenilikçi elektronik belge yönetim sistemleri ve e-kurum platformları yönetim etkinliklerinin daha hızlı, daha verimli ve ekonomik biçimde sunulmasında fırsatlar oluşturmaktadır.

Bu bağlamda Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize ait bilgilerin daha güvenli ortamlarda muhafaza edilmesi, istenilen bilgi ve belgelere ulaşımın daha hızlı bir şekilde sağlanması ve Kamu Kurumları arasındaki bilgi-belge paylaşımının hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için 2013 yılının Aralık ayında başladığımız “Elektronik Belge Yönetimi ve Arşiv Uygulamaları” sistemi 2014 yılının Nisan ayı içerisinde tamamlanacaktır.

Tarama ve arşivleme işlemleri tamamlandığında (halihazırda %90’ı tamamlanmış bulunmaktadır) kuruluş tarihimiz olan 1949 yılından günümüze kadar kurulan yaklaşık 4000 şirkete ait yaklaşık 400.000 belge elektronik arşiv sistemimizde muhafaza edilmiş olacaktır. Tüm bunlardan farklı olarak Gelen-Giden evrak takiplerimiz yine elektronik ortamdan yapılacak olup Kurumlar ve şahısların Kurumumuzla yapacakları yazışmalar elektronik ortamdan takip edilecektir.

Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla yola çıktığımız günden beri amacımızın Merzifon’a hizmet olduğunu defalarca dile getirmiştik. Yaptığımız hizmetler bunun örnekleriyle doludur. Bundan sonrada amacımız ve gayretlerimiz, pasif ve durağan bir yönetim olmadığımızı ve amacımızın Merzifon’a hizmet olduğunu göstermek olacaktır.

Kamuoyuna ve üyelerimize önemle duyurulur.

Fatih ALTINAY

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası