DAĞDELEN’DEN MEHMET AKİF ERSOY’UN VEFATININ 81. YILI MESAJI Reviewed by Momizat on . Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy; bu toprakların ruh Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy; bu toprakların ruh Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Genel » DAĞDELEN’DEN MEHMET AKİF ERSOY’UN VEFATININ 81. YILI MESAJI

DAĞDELEN’DEN MEHMET AKİF ERSOY’UN VEFATININ 81. YILI MESAJI

Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy; bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil; yüreğiyle yazmıştır. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.

Arkasında bıraktığı Safahat’ıyla ve makaleleriyle, şair ve mütefekkir olarak yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif Ersoy, hak ve hakikat uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” diyerek de, istiklal mücadelesinin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiştir.

Milli Şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. yıl dönümü’n de saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

Dursun DAĞDELEN

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası