DAĞDELEN’DEN İLK İCRAAT NEFES KREDİSİNİNE 10 MİLYON TL EK LİMİT-ÜYELERİMİZE HAYIRLI OLSUN Reviewed by Momizat on . 2 Nisan pazartesi günü başlatmış olduğumuz nefes kredisi düşük faiz oranı ve ödeme kolaylığı sayesinde yoğun ilgi görmüş ve birçok üyemiz faydalanmış olup banka 2 Nisan pazartesi günü başlatmış olduğumuz nefes kredisi düşük faiz oranı ve ödeme kolaylığı sayesinde yoğun ilgi görmüş ve birçok üyemiz faydalanmış olup banka Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Genel » DAĞDELEN’DEN İLK İCRAAT NEFES KREDİSİNİNE 10 MİLYON TL EK LİMİT-ÜYELERİMİZE HAYIRLI OLSUN

2 Nisan pazartesi günü başlatmış olduğumuz nefes kredisi düşük faiz oranı ve ödeme kolaylığı sayesinde yoğun ilgi görmüş ve birçok üyemiz faydalanmış olup bankada ki limitler bitmişti.Yönetim Kurulu Başkanlığı’na tekrar seçilen DAĞDELEN göreve gelir gelmez gerekli yerlerle görüşmeleri ve düzenlemeleri yapıp üyelerimize tam 10 milyon türklirası yeni limit açtırdı.Bu limit ilçemizde faaliyet gösteren Vakıfbank,Halkbank,Ziraat Bankası ve Denizbank’a 2.500.000TL olarak toplamda 10.000.000TL olarak  üyelermizin kullanımına sunuldu.Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelermizin her zaman yanındayız ve mesajı veren DAĞDELEN üyelerimize hayırlı olsun temennisinde bulundu.

KOBİ’ler ‘Nefes’ Alacak

• Geçtiğimiz sene kredilerde durgunluğun yaşandığı ve faizlerin yüksek olduğu dönemde TOBB, Oda ve Borsalar elini taşın altına koymuş, Aralık 2016’da Nefes Kredisi ve yeni KGF sistemi ile KOBİ kredilerinde yeni bir dönem başlatmıştı.
  • Bu süreçte, hazine desteğini arkasına alan KGF aracılığıyla toplamda 681 bin firmaya 234 milyar TL kredi imkanı oluşturulmuş, Nefes Kredisi ile 5 milyar TL’lik kredi hacim yaratılmıştı. 1 senede 30 bin firma TOBB Nefes Kredisinden yararlanmıştı.
  • 2018 yılında Nefes Kredisi 18 aya uzatılan vadesi ile yeniden TOBB üyelerinin hizmetinde. Ayrıca bu sene kredi kullandıracak banka sayısı da 6’ya yükseltildi.
  • Nefes Kredisi Türkiye’nin dört bir yanındaki Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerinden kullanılabilecek.

Nefes Kredisi: Yıllık faiz oranı yüzde 12’nin altında, 6 ay geri ödemesiz, 18 ay vadeli kredi!

• Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Odalar ve Borsalar mevduatlarını 6 bankaya yatırarak, üyesi olan KOBİ’lere aylık %0,99 yıllık %11,88 faiz oranı ve 6 ay geri ödemesiz 18 ay vadeyle kredi kullanma imkanı sağlıyor.
  • TOBB, Oda ve Borsalar elindeki kaynaklarının üyelerinin kullanımına açıyor. Teminat yetersizliğinden kredi kullanamayan KOBİ’lere de yıllardır olduğu gibi yine KGF destek oluyor. KGF, kredi tutarının %85’ine hazine destekli kefalet veriyor.
  • Nefes Kredisi KGF’nin vereceği kefalet ile kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış oluyor. KGF de Portföy Garanti Sistemi ile kendisine yapılan başvuruları aynı gün içerisinde sonlandıracak. Böylelikle işletmeler günler içerisinde kredilerini kullanmış olacak.

Finansmanda İnovasyon

• Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Finansman’da İnovasyon” olarak nitelendirdiği Nefes Kredisi’nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Oda ve Borsalar 500 milyon TL’lik mevduatı 6 bankaya aktaracak, bankalar da bu miktarın 15 katı yani 7,5 milyar TL kredi imkânı sağlayacak.
  • 2-3 ay gibi kısa bir sürede 70 bin KOBİ’nin ‘Nefes Kredisi’ kullanması bekleniyor.
  • KOBİ’ler, faaliyetlerini sürdürdükleri illere göre en fazla 200 bin TL kredi kullanabilecekler.

Bürokrasisi az, basit kredi süreçleri

• TOBB üyesi firmalar üye olduğu Oda-Borsa’ya giderek “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu” için faaliyet belgesi isteyecek.
  • Aldığı faaliyet belgesi ile 6 bankanın Türkiye genelindeki şubelerine giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak.
  • Bankalar, KOBİ’nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek
  • Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ’ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.

Masraf en fazla 51 TL

• Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak.
  • Dolasıyla bankalar 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.