Başkan Dağdelen’in Katılımı ile Yıldırım 2017 Seferberlik Tatbikatı Başladı Reviewed by Momizat on . 2 Mayıs 2017 tarihinde başlayan ve 13 Mayıs’a kadar devam edecek olan Yıldırım 2017 Seferberlik Tatbikatı’na Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bir unsuru olarak Merz 2 Mayıs 2017 tarihinde başlayan ve 13 Mayıs’a kadar devam edecek olan Yıldırım 2017 Seferberlik Tatbikatı’na Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bir unsuru olarak Merz Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Genel » Başkan Dağdelen’in Katılımı ile Yıldırım 2017 Seferberlik Tatbikatı Başladı

Başkan Dağdelen’in Katılımı ile Yıldırım 2017 Seferberlik Tatbikatı Başladı

2 Mayıs 2017 tarihinde başlayan ve 13 Mayıs’a kadar devam edecek olan Yıldırım 2017 Seferberlik Tatbikatı’na Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bir unsuru olarak Merzifon Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen  Başkan Dursun DAĞDELEN katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) planlı faaliyetleri arasında yer alan “Yıldırım 2017 Seferberlik Tatbikatı” Merzifon’da icra edildi. Türkiye’de 3 bölgede düzenlenecek olan tatbikatın ilki Merzifon ilçemizde yapıldı.

02.05.2017 tarihinde başlayan tatbikat 13 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek. Tatbikatın amaçları ve hedeflerine ilişkin yapılan açıklamada “Seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi” şeklindeki ifadeler yer aldı.

TSK’dan yapılan açıklamada 162 yedek personel, 8 araç ile kamu kurum ve kuruluşlarından bazı unsurların  katılacağı tatbikat 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı Merzifon/Amasya’da yapılacağı duyuruldu.