ABD ve İsrail’in birlikte başlattığı bu hukuksuz adım, açık bir provokasyondur. Reviewed by Momizat on . Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid’-i Aksa ve Kudüs, 1,5 milyar nüfuslu İslam toplumu için de ayrıca mukaddestir, vazgeçilemez bir mekândır. Dolayısıyla ABD Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid’-i Aksa ve Kudüs, 1,5 milyar nüfuslu İslam toplumu için de ayrıca mukaddestir, vazgeçilemez bir mekândır. Dolayısıyla ABD Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Genel » ABD ve İsrail’in birlikte başlattığı bu hukuksuz adım, açık bir provokasyondur.

ABD ve İsrail’in birlikte başlattığı bu hukuksuz adım, açık bir provokasyondur.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid’-i Aksa ve Kudüs, 1,5 milyar nüfuslu İslam toplumu için de ayrıca mukaddestir, vazgeçilemez bir mekândır. Dolayısıyla ABD ve İsrail’in birlikte başlattığı bu hukuksuz adım, Kudüs’e ihanettir, huzur ve barışa ihanettir, insanlığa ihanettir, tüm İslam âlemine karşı saygısızca bir tutum, açık bir provokasyondur.

Ayrıca Filistin sorununun çözümüne ve Ortadoğu barış sürecine indirilmiş, bölgedeki hassas dengeleri ve istikrarı bozacak ağır bir darbedir. Hiç kimsenin, kişisel hevesleri veya politik çıkarları uğruna, milyarlarca insanın kaderiyle ve inancıyla oynamaya hakkı yoktur.

ABD Başkanı’nın hukuk ve demokrasi tanımaz yönü ile birleşen İsrail’in militarist, küstah ve insanlık dışı uygulamalarına sessiz kalınması, bunlara göz yumulması, tüm dünya için çok tehlikeli bir kapının açılmasına neden olacaktır.

Kudüs’ün tarihi statüsünün ihlali kabul edilemez. Ortadoğu’da yeni çatışma alanları oluşturmak ve bölgeyi ateşe atmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu kararı kesin bir dille kınıyorum.

Dursun DAĞDELEN

TOBB Dış İlişkiler Komisyon Başkanı