AB HİBE PROJEMİZİN UYGULAMASINA BAŞLANDI. Reviewed by Momizat on . Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası olarak, -AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Hayatboyu Öğrenme Programı, LEONARDO da VINCI Hareketlilik Projes Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası olarak, -AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Hayatboyu Öğrenme Programı, LEONARDO da VINCI Hareketlilik Projes Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Basın Açıklaması » AB HİBE PROJEMİZİN UYGULAMASINA BAŞLANDI.

AB HİBE PROJEMİZİN UYGULAMASINA BAŞLANDI.

HİBE-WEB

Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası olarak, -AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Hayatboyu Öğrenme Programı, LEONARDO da VINCI Hareketlilik Projesi-  kapsamında başvurusunu yapmış olduğumuz “Merzifon Dokumasında Avrupa Çizgileri-European Features on the Merzifon Cotton Cloth” projemizin uygulamasına başlamış bulunmaktayız.

Proje kısaca; Merzifon el dokuması sanatının yeniden canlandırılması için geleneksel dokuma tekniklerinin; inceleme, gözlem ve özümseme yapılarak, Avrupa motif ve çizgileri ile harmanlanmasına katkı sağlamak, mesleki bilgi ve becerilerin yenilenme sürecinde el sanatlarının önemini ve farklılığını kaybetmesini önlemek olarak tanımlanabilir. Ayrıca  Staj hareketliliğimiz ile ziyaret edilecek olan Almanya ve Hollanda ülkeleriyle kültürlerarası geçiş yolları inşa edilmesi, Avrupa turizmi taleplerine göre dokuma sanatının yeni teknik ve teçhizatlarla minyatürleştirilerek ihracatının yapılabilmesi ve bölgemizde ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınma sağlanması planlanmaktadır.

Proje amacı; Proje sahibi Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yönlendirilen Merzifon sanayi sektöründeki dokuma ve tekstil işletmelerinin desteklenmesi ve Merzifon dokumasının canlandırılması, modernizasyonu, kaliteli-seri ürün imalatı için gereken revizyon ihtiyaçlarını ve talep edilen işgücü portföyünü bölgemize kazandırmaktır.

Projemizin toplam hibe miktarı 48.641,00 EURO € olup, projemizle 7’si özel ihtiyaç sahibi(engelli) toplam 24 kişi desteklenecektir. Katılımcılarımız 20.04.2014 tarihinde Hollanda ve Almaya olmak üzere ziyaretlerine başlayacaklardır. Projemizin yurt dışı kalış süresi 3 hafta olup bu sürede ziyaret edilecek ülkeler Almanya ve Hollanda’dır. Toplam proje süresi 12 aydır.