2017 KOSGEB’den KOBİ’lere 50.000 TL’ye Varan Sıfır Faizli Kredi Reviewed by Momizat on . 2017 KOSGEB’den KOBİ’lere 50.000 TL’ye Varan Sıfır Faizli Kredi 2017 KOSGEB Kredisinin Özellikleri * Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limi 2017 KOSGEB’den KOBİ’lere 50.000 TL’ye Varan Sıfır Faizli Kredi 2017 KOSGEB Kredisinin Özellikleri * Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limi Rating: 0
Burdasınız: Anasayfa » Basın Açıklaması » 2017 KOSGEB’den KOBİ’lere 50.000 TL’ye Varan Sıfır Faizli Kredi

2017 KOSGEB’den KOBİ’lere 50.000 TL’ye Varan Sıfır Faizli Kredi

2017 KOSGEB Kredisinin Özellikleri

* Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50.000 TL’yi aşmayacaktır.

* kredi vadesinin ilk 12(oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay şeklinde olacaktır.

* kredi o(sıfır) faizli olarak uygulanacaktır.

* teminat ve kefalet sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesi teminen Kredi Garanti Fonu A.Ş. ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları KREdi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği düzenlenecek protokole taraf olacaklardır. Protokol yapılan bankalar teminat ve kefalet konusunda daha olumlu değerlendirme yapmaya yönlendirilmiştir.

* Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ’nün ifadesi ile yaklaşık piyasaya 10,3 milyar liralık bir kredi girecek. Kredi, gerekli şartları sağlayanlara kullandırılacaktır.

2017 KOSGEB Kimler Bu Destekten Faydalanabilecek?

2016 yıllında, KOSGEB Sıfır Faizli İletme Kredisi Faiz Desteğine başvuruda bulunmuş 244.980 işletmeden söz konusu krediyi kullanarak KSOGEB tarafından destek ödemesi gerçekleştirilen işletmeler hariç olmak üzere, başvurusu bulunan ve gerekli şartları taşıyan tüm işletmelerin, bu programdan faydalanması planlanmış olup, bu işletmelerin tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. Önceki başvuruları geçerli sayılacaktır. Başvuru yapamayan özellikle mikro işletmelerin yeni başvuru yapmalarına imkan sağlamaktır.

KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı, 2015 yılı KOSGEB Beyannamesi onaylı ve KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan mikro işletmeler (Yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışan sayısı olan işletmeler) destekten öncelikle yararlanacaklardır.

2017 KOSGEB Başvuru Değerlendirme Kriterleri Nasıl Olacak?

* Tüm başvuruları yapan işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilecektir.

* işletmeler; çalışan sayısı ve net satış hasıları daha az olanlar başlayarak sıralanacaktır.

* 14/12/2015 tarih ve 2015/8297 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Esnaf ve Sanatkarlara kullandırılan 30.000 TL faizsiz krediden yararlanan Esnaf ve Sanatkarlar, 2017 Yılı KOSGEB Sıfır Fazili İşletme Kredisi Faiz Desteği Programından yararlanamayacaklar.

2017 KOSGEB Faizsiz Kredi Başvuruları, 10-20 Şubat 2017 tarihleri aralığında alınacaktır.

İşltmeler başvurularını 10- 20 Şubat tarihleri arasında “sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr” internet adresinden yapabilecekler.

KOBİ’lerden başvuru öncesinde KOSGEB veri tabanına kayıtlı olma şartı aranmayacak.

Desteğe hak kazanan KOBİ’lerin, kredi kullanımından önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve Onaylı KOBİ Bilgi Beyannameleri’ni oluşturmaları gerekecektir.

Krediye hak kazanan işletmelere SMS ve bilgilendirme e-postası gönderilecek. 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren Kredi Faiz Desteği’ne hak kazanan işletmelerimiz belli olmaya başlayacak. Bu aşamadan sonra belirlenen işletmeler bankalara başvurarak kredi işlemlerini başlatabileceklerdir. Yapılan protokeller çerçevesinde Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Ziraat Bankası aracılığı ile kredi işlemleri başlatılabilecektir.

Daha detaylı bilgi için bağlı bulunduğunuz şehirdeki KOSGEP Müdürlüğünü arayarak veya bizzat giderek bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

KOSGEB AMASYA MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Gümüşlü Mah. Atatürk Cad. Seven İş Merkezi No 9 Kat. 4